Image Banner

PERCUBAAN UPKK

21-Aug-2019

MUKHAYYAM UPSR

05-Aug-2019

MAJLIS SOLAT HAJAT & BACAAN YAASIN SEMPENA PEPERIKSAAN PERCUBAAN UPSR & UPKK PERINGKAT SEKOLAH

22-Jul-2019

AMAL ISLAMI SRITI 2019

06-Aug-2019


Image News
PERCUBAAN UPKK
21-Aug-2019

Peperiksaan percubaan UPKK telah bermula pada hari Isnin lepas iaitu pada 19 Ogos dan akan berakhir pada hari khamis ini bersamaan 22 Ogos.

Moga anak-anak pelajar SRIBU dipermudahkan dalam menjawab peperiksaan.

.... Selanjutnya


Image News
KERJA-KERJA PEMBAIKAN BUMBUNG SRIBU
19-Aug-2019

Update kerja-kerja pembaikan bumbung selepas dilanda ribut tempoh hari.

Terima kasih kepada para penyumbang, semoga infaq Tuan/Puan menjadi timbangan pahala di akhirat nanti, aamin.

Sekiranya ada insan yang ingin menyumbang dia .... Selanjutnya


Image News
PROGRAM GOTONG-ROYONG AGIHAN DAGING KORBAN SRIBU
16-Aug-2019

Pada hari Isnin bersamaan 12 Ogos 2019 yang lepas, SRIBU telah mengadakan program gotong royong agihan daging qurban. Ini adalah program wajib dan tardisi dari SRIBU bersempena sambutan hari raya Aidiladha. 

Selain peserta mendapat daging korban, pihak pengurusan juga mengagihkan daging korban kepada fakir misk .... Selanjutnya


Image News
SRIBU MENERIMA TAUFAN LIKEMA
13-Aug-2019

Pada 9 Ogos yang lepas, SRIBU juga tidak terkecuali daripada menerima ujian ini. Kesan angin ribut tersebut telah menyebabkan bumbung takungan air tercabut dan jatuh ke halaman depan laluan masuk serta pokok tumbang dihadapan jalan masuk ke bangunan sekolah. 

Terima kasih kepada Amilin Jabatan Am .... Selanjutnya


Image News
USRAH ALUMNI BERSAMA PELAJAR TAHUN 6
13-Aug-2019

Pada 7 Ogos 2019 yang lalu juga telah diadakan Usrah Alumni bersama semua pelajar tahun 6 SRIBU kali ke-3 bagi tahun ini. Seramai 5 orang alumni telah dapat menghadirkan diri dan sudi meluangkan masa berkongsi ilmu dan pengalaman masing-masing bersama-sama adik-adik pelajar.

.... Selanjutnya


Image News
PROGRAM PERPUSTAKAAN SEKOLAH BERSAMA PERPUSTAKAAN DESA MENGKUANG TITI
13-Aug-2019

Program perpustakaan sekolah bersama Perpustakaan Desa Mengkuang Titi ini telah diadakan pada 7 Ogos 2019 yang lalu bertempat di sekolah. Pelbagai aktiviti dan hadiah telah disediakan untuk para pelajar yang terlibat.

Tahniah dan syabas pada semua yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung.

.... Selanjutnya


Image News
LAWATAN KE NATIONAL ROBOTICS COMPETITION PERINGKAT NEGERI PULAU PINANG
13-Aug-2019

Pada 6 Ogos yang lalu, beberapa orang pelajar dari Kelab Robotik dibawa melihat pertandingan sekolah-sekolah kebangsaan dalam National Robotics Competition peringkat negeri di Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kepala Batas semalam, sebelum wakil SRIBU sendiri yang akan bertanding dalam National Open Robotics Competition sekolah-sekolah swasta peringkat kebangsaan.

.... Selanjutnya


Image News
AMAL ISLAMI SRITI 2019
06-Aug-2019

SRIBU telah menyertai Program Amal Islami SRITI Negeri Pulau Pinang kali Pertama pada hari sabtu yang lepas bersamaan dengan 3 Ogos 2019 bertempat di SRITI Darul Hadis Tasek Gelugor

Alhamdulillah, SRIBU berjaya memenangi tempat dalam beberapa pertandingan. Keputusan adalah seperti berikut, Johan bagi pertandingan Berceri .... Selanjutnya


Image News
MUKHAYYAM UPSR
05-Aug-2019

Pada 3 dan 4 Ogos yang lalu telah berlangsungnya program Mukhayyam UPSR yang melibatkan semua pelajar Tahun 6 SRIBU. Program ini dijalankan di Kem Kenari Nature Park, Yan, Kedah. Para pelajar dihidangkan dengan pelbagai aktiviti seperti slot mata pelajaran, slot motivasi, slot riadah dan macam-macam lagi.

Tahniah pada se .... Selanjutnya


Image News
TAKLIMAT KURSUS CODE ON WHEEL ANJURAN KELAB ROBOTIK
22-Jul-2019

Kelab Robotik SRIBU telah mengadakan Taklimat Kursus Code On Wheel pagi tadi yang disampaikan oleh 3 orang wakil dari PSC Penang Science Cluster yang melibatkan beberapa orang pelajar terpilih.

Aktiviti yang telah dijalankan adalah membina "game" menggunakan aplikasi "Scratch".

Selanjutnya


Image News
MAJLIS SOLAT HAJAT & BACAAN YAASIN SEMPENA PEPERIKSAAN PERCUBAAN UPSR & UPKK PERINGKAT SEKOLAH
22-Jul-2019

Pada hari Jumaat lepas bersamaan 19 Julai 2019, Pihak sekolah telah mengadakan majlis solat Hajat dan bacaan Yaasin sempena Peperiksaan Percubaan UPSR n UPKK tidak lama lagi. Majlis ini hanya melibatkan guru-guru serta pelajar-pelajar yang terlibat sahaja. Semoga dipermudahkan anak-anak SRIBU untuk menjawab soalan peperiksaan nanti.

.... Selanjutnya


Image News
PERTANDINGAN QASIDAH ISLAMIC BIKE FEST 2019
09-Jul-2019

Pada hari Ahad, 7 Julai 2019 yang lepas SRIBU telah menghantar sekumpulan Qasidah yang dibimbing oleh Ustazah Hazirah ke Pertandingan Qasidah Islamic Bike Fest 2019 di Masjid Abdullah Fahim,Kepala Batas. Alhamdulillah SRIBU berjaya memenangi Naib Johan dalam pertandingan ini. Tahniah dah syabas kepada semua yang terlibat. Moga SRIBU lebih maju selepas ini.

.... Selanjutnya


Image News
PROGRAM ANJURAN BIMBINGAN & KAUNSELING, PERIBADI UNGGUL TUNTAS KECEMERLANGAN
04-Jul-2019

Pada 3 Julai yang lepas, Unit Bimbingan & Kaunseling telah mengadakan lawatan sambil belajar ke Pangkalan Tentera Laut Diraja Malaysia, yang bertempat di Lumut, Perak. Beberapa orang murid telah terpilih menyertai program ini. Program Peribadi Unggul Tuntas Kecemerlangan ini berlangsung selama 1 hari sahaja iaitu hari Rabu. Semoga para peserta mendapat input yang berguna sepanjang menyertai program i .... Selanjutnya


Image News
MAJLIS RUMAH TERBUKA AIDILFITRI SRIBU 2019
18-Jun-2019

Pada hari Ahad, 16 Jun 2019 bersamaan 12 Syawal 1440H pihak sekolah telah mengadakan Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri di perkarangan sekolah. Majlis ini bermula pada pukul 2.00 petang dan berakhir lebih kurang pukul 4.30 petang.

Terima kasaih pada semua yang hadir dalam menjayakan majlis ini. Tidak lupa juga pada semua gu .... Selanjutnya


Image News
MENYANTUNI JIRAN TETANGGA DISEKITAR SRIBU
29-May-2019

Tanggal 25 Mei yang lalu telah diadakan program Menyantuni jiran tetangga di sekitar SRIBU dari wakil Ahli Lembaga Tadbir Sekolah.

Aktiviti ini adalah aktiviti tradisi yang di amalkan oleh pihak SRIBU bagi mengeratkan hubungan siraturahim di antara Pihak SRIBU dan Penduduk setempat.

.... Selanjutnya


Image Banner